Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Μαγειρική για Bodybuilding.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ BODYBUILDING
Από τον Νικόλαο Μαλιάτση Ράζο.

Θα σας δώσω 2 συνταγές που θα βελτιώσουν την γεύση σε κάποια από τα γεύματά σας
και όχι μόνο δεν θα χαλάσουν την διατροφή σας, αλλά θα είναι και υγιεινά!

1) ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
(Ξέρω, πολλοί θα λέτε τι λέει τώρα, αλλά η αγνή σπιτική μαγιονέζα δεν έχει καμία σχέση με του εμπορίου και αν δείτε ένα ένα τα υλικά θα καταλάβετε ότι μιλάμε για μία σούπερ τροφή!)
ΥΛΙΚΑ: 1 kg ελαιόλαδο βιολογικό (να γράφει ΕΝ ΨΥΧΡΩ).*
6-7 κρόκους από αυγά Ωμέγα 3. (μιλάμε για αυγά που έχουν τραφεί οι κότες με μείγμα τροφών για λιγότερη χοληστερίνη και να είναι πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά).
Αλάτι θαλασσινό βιολογικό, άσπρο πιπέρι, μουστάρδα Friends 1κ.γ. (χωρίς ζάχαρη) και χυμό λεμόνι.
Ρίχνουμε τα υλικά στο μίξερ εκτός από το λάδι και το λεμόνι, τα χτυπάμε και προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο να τρέχει σαν κλωστή. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το λεμόνι. (πάντα το μίξερ σε λειτουργία).



2) ΣΑΟΥΕΡ ΚΡΗΜ
Μία πολύ νόστιμη σάλτσα που συνοδεύει πατάτα φούρνου ψημένη ολόκληρη ή πατάτες βραστές κομμένες καρέ.
Γιαούρτι στραγγιστό 0-2%, άνηθος ψιλοκομμένος και λίγο μαϊντανός, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι θαλασσινό βιολογικό, άσπρο πιπέρι, μηλόξυδο και λίγο λεμόνι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ και είναι έτοιμο!

*ΕΝ ΨΥΧΡΩ, άθερμο ελαιόλαδο ή ψυχρής έκθλιψης, είναι το ελαιόλαδο που παράγεται χωρίς να έχει προηγηθεί της πίεσης, θέρμανση ή προσθήκη θερμού νερού. Το πλύσιμο γίνεται με κρύο νερό και μετά της πίεση δεν γίνεται φιλτράρισμα στο λάδι για να μην χάσει τίποτα από τα συστατικά του.
 Έτσι δεν καταστρέφονται μέρος των βιταμινών και έχουμε πολύ καλύτερη ποιότητα. Η ψυχρή έκθλιψη δεν χρησιμοποιείται από όλους τους παραγωγούς, λόγω του κόστους της διαδικασίας που απαιτείται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου