Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ετοιμάσου σωστά για έναν αγώνα Bikini!

Ετοιμάσου σωστά για έναν αγώνα bikini! 

Πολλές κοπέλες νομίζουν ότι η προετοιμασία για έναν αγώνα έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι της σωματικής κατάστασης. Σίγουρα αυτό είναι βασικό, αλλά πρέπει να μπορείς να παρουσιάσεις και σωστά την δουλειά που έχεις κάνει. Έτσι θα έλεγα ότι για μια σωστή παρουσία σε έναν διαγωνισμό, θα πρέπει να έχουμε:
 1- καλή σωματική κατάσταση, αλλά και με βάση τα κριτήρια της κατηγορίας που θα αγωνιστούμε. 
 2- καλό χρώμα! 
 3- μαγιό που να ταιριάζει στο σώμα μας, που μπορεί να συνοδεύεται από αξεσουάρ.
 4- σωστό ποζάρισμα, ωραίο περπάτημα στην σκηνή και άνεση.


Στο πρώτο κομμάτι θα αναφέρω μόνο ότι μπορεί μια κοπέλα να έχει πιάσει μια φοβερή φόρμα, αλλά να μην είναι κατάλληλη για αυτή την κατηγορία. Από φέτος ζητάνε ακόμα λιγότερη μυϊκότητα και έτσι κοπέλες που έχουν μέγεθος ιδίως στα πόδια, μπορεί να χάσουν θέσεις. Δεν θα αναφερθώ άλλο εδώ, γιατί θα ήταν ένα θέμα από μόνο του. 

Καλό χρώμα. Από τα πιο βασικά σε αυτή την κατηγορία. Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε κοπέλες στην κατηγορία αυτή με χρώμα άντρα αθλητή. Κρέμα που ξεβάφει και λερώνει το μαγιό, δημιουργεί λεκέδες και ακόμα χειρότερα όταν το πρόσωπο είναι άσπρο και κάνει αντίθεση. Καλό είναι να έχετε κάνει μαύρισμα και να έχετε προμηθευτεί ειδική κρέμα για γυναίκες που θα είναι ομοιόμορφο το χρώμα παντού, θα δείχνει φυσικό και θα δίνει την εντύπωση πως είναι πολύ καλή η ποιότητα του δέρματος. Το πρόσωπο πρέπει να έχει βαφτεί στον ίδιο τόνο, όχι με την κρέμα, αλλά με μακιγιάζ στον ίδιο τόνο χρώματος. Είναι κρίμα να χαλάτε μια προετοιμασία τόσων μηνών σε μια μέρα. 

Το μαγιό θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την μόδα. Ναι υπάρχει και καλό είναι να βλέπετε τι ζητάει η μόδα, ιδίως αν θέλετε να πάτε καλά σε έναν διεθνή αγώνα. 
Έντονο χρώμα, με στρασάκια Σβαρόφσκι, ειδικά για έντονη αντανάκλαση του φωτός, θα σας κάνουν να λάμπετε πάνω στη σκηνή, τραβώντας τα βλέμματα κριτών και θεατών. Τα ζητάτε σε αποθήκες που πουλάνε χοντρική-λιανική, εκτός αν ράψετε το μαγιό σας σε ατελιέ που φτιάχνουν ρούχα για αθλητικό χορό, όπου σίγουρα θα γνωρίζουν. 
Φυσικά, το μαγιό θα είναι σε χρώμα που να ταιριάζει με τα χρώματα της κάθε γυναίκας, και με το ίδιο υλικό θα φτιάξετε σκουλαρίκια και βραχιόλια, ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα πάνω στη σκηνή. Κάτι που θα συναντήσετε και στον αθλητικό χορό, που όπως βλέπετε έχει πολλά κοινά με τα ρούχα των αθλητών. 
Ράψτε εγκαίρως το μαγιό που θα φορέσετε στον αγώνα και να είστε έτοιμες για τυχόν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, λόγω μεταβολών στο σώμα σας.
Καλό είναι να έχετε και ένα δεύτερο μαγιό, σε περίπτωση που κάτι συμβεί.    
Σωστό ποζάρισμα. 
Πρέπει να έχετε αγοράσει τα παπούτσια που θα φορέσετε την ημέρα του αγώνα και να έχετε κάνει άπειρες πρόβες σαν μέρος της προετοιμασίας σας. 
Το να βλέπεις μια όμορφη αθλήτρια να περπατάει σαν κούτσουρο, σίγουρα δεν της δίνει χάρη και τον αέρα της νικήτριας. 
Το κομμάτι της παρουσίασης, είναι εξίσου σημαντικό με την σωματική προετοιμασία και πραγματικά θα πρέπει να το πάρετε το ίδιο σοβαρά.
Πάρτε ξανά και ξανά τις πόζες σας μπροστά στον καθρέφτη και βρείτε μικρές λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να δείξετε καλύτερη πάνω στη σκηνή.  

 Έγραψα αυτά τα λόγια για κάποιες κοπέλες που είδα και δεν είχαν προσέξει αυτές τις βασικές λεπτομέρειες. 
Ελπίζω να βοήθησα λίγο και εύχομαι να είναι κάτι που θα σας βοηθήσει στον επόμενο αγώνα σας. 
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου